FaceBook ta payla� Googlede Ara

3 Mayıs Türkçülük Bayramı - 3 Mayıs Türkçülük Günü

3 Mayıs Türkçülük Bayramı nedir? 3 Mayıs Türkçülük Bayramı mesajları, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı hakkında bilgi, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı sözleri, 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile ilgili sözler,

Bugün 3 Mayıs Türkçülük Bayramı. Hepinize kutlu olsun. Peki nedir 3 Mayıs Türkçülük Bayramı? 3 Mayıs Türkçülük Bayramı nasıl ortaya çıkmıştır? 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ne zamandan beri kutlanıyor? 3 Mayıs Türkçülük Bayramı neden kutlanıyor? 3 Mayıs Türkçülük Bayramının önemi  nedir?

İşte 3 Mayıs Türkçülük Bayramı ile ilgili detaylı bilgi: 



Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gün. Irkçılık-Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"'nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.

FaceBook ta payla�

Kategori: , , , ,

0 yorum